Veronica Maggio

Veronica Maggio

Neste artist til Oslo Sommertid er klar og det er stor stas å melde at det er Sveriges ubestridte pop-dronning, Veronica Maggio! Hun solgte ut den kommende konserten på Sentrum Scene på kort tid og satte ny rekord med hele 51 000 besøkende under tre konserter på Gröna Lund i Stockholm tidligere i år. Fredag 26. juni, samme dag som verdensstjernen Taylor Swift, spiller hun på Oslo Sommertid.   

Siden debuten i 2006 har Veronica Maggio blitt hyllet av journalister og fans. Hun har vunnet det som er av priser, og oppnådd en utrolig kommersiell suksess med sine fem kritikerroste album. Det har også gitt henne utallige platinaalbum og over 800 millioner streams. Hun er utvilsomt en av Sveriges absolutt største artister, og det er ingen hemmelighet at hun er Sveriges ubestridte pop-dronning.

I vår ga Veronica ut singelen “Kurt Cobain”, og deretter “Tillfälligheter” fra det sjette studioalbumet Fiender är tråkigt. Singlene ble raskt favoritter blant fansen, og har også oppnådd stor kommersiell suksess med over 30 millioner streams. Før sommeren fikk Veronica også muligheten til å samarbeide med den populære gruppen Hov1 på deres singel “Hornstullsstrand”, som endte opp som nummer 1 på Spotify.

Veronica startet sommerturneen sin med å spille tre kvelder på rad på Gröna Lund i Stockholm, noe som aldri før har blitt gjort i moderne tid. I løpet av de tre magiske kveldene kom hele 51 000 mennesker, som er ny publikumsrekord for Gröna Lund. Louis Armstrong sin konsert i 1962 hadde den gamle rekorden med 35 000 besøkende.

I tillegg til albumet, ble det også sluppet en kortfilm 27. september med samme tittel, regissert av Måns Nyman og skrevet av Nyman og Veronica. Kortfilmen er satt til Gotland og er en Bonnie og Clyde-inspirert historie med Veronica i hovedrollen.

Fiender är Tråkigt består av ti sanger, alle skrevet av Veronica sammen med Jocke Berg, Simon Hassle og Agrin Rahmani, som alle har vært involvert gjennom hele albumprosessen. Veronica Maggio er nominert i hele tre kategorier i den svenske utgaven av P3 Gull; Årets Artist, Årets Låt og Årets Pop.